Salvament Marítim SafeTRX

L'aplicació per a smartphones SafeTrx de Salvament Marítim monitoritza la navegació i avisa els contactes d'emergència, en el cas de no arribar en el temps planificat.
  • Entrada de les dades de la ruta planificada: Per informar als contactes d'emergència i a Salvament Marítim. Es pot fer amb el mateix smartphone que es farà servir per a navegar.
  • Rastreig d'embarcacions: El sistema SafeTRX registra la posició de l'embarcació cada milla (o cada 5 minuts sense moviment). Aquests punts de posició es mostren a la consola de Seguiment SafeTrx de Salvament Marítim, perquè en cas de situacions crítiques s'avaluï la possibilitat d'activació de mitjans de rescat.
  • Notificacions automàtiques d'alerta per retard: Un viatge retardat activa un conjunt de missatges SMS d'alerta als contactes d'emergència del navegant designats en el pla de navegació, als qui es recomanarà prendre les mesures adequades.
  • Pàgina web pròpia per al navegant: Els navegants poden gestionar les dades de la seva embarcació, dades personals i contactes d'emergència, així com visualitzar un mapa complet de la seva història de rutes a la pàgina web dedicada de SafeTRX.
  • Resposta de Salvament Marítim: Quan un contacte d'emergència crida a Salvament Marítim per retard en una ruta, es tindrà accés a la seva última ubicació coneguda, dades de l'embarcació i dades del viatge de SafeTRX a través d'un servidor segur de SafeTrx.
Salvament Marítim SafeTRX és una eina accessible que poden utilitzar els usuaris d'embarcacions d'esbarjo durant les seves travessies. No substitueix els sistemes GMDSS o AIS, sinó que els complementa.