Aquestes instruccions tenen per objectiu conscienciar a totes i tots de la importància en fer un bon ús de les taules de paddle surf de que disposem com a material del Club.

El paddle surf es un esport que consisteix en utilitzar la taula i el rem, de forma individual, per fer travessies, agafar onades o simplement passejar mar endins i gaudir. Qualsevol altre ús que es doni a les taules es un ús indegut que pot posar  en risc els usuaris, els altres banyistes i el material.

Las taules són de gran dimensiones i pes força elevat, el material es delicat i no suporta altes temperatures; està dissenyat per estar a l’aigua o a l’ombra, mai al sol. També té les seves limitacions en quan al pes que pot suportar i en com aquest pes està repartit: no es el mateix una persona que pesa 120 kg al mig de la taula que dues de 60 kg a cada punta. El material simplement no esta dissenyat per portar més d’una persona a l’hora (hi ha alguna excepció, però no amb les nostres taules).

Per altre banda, amb el mar molt mogut, l’ús de les taules per part de nens o persones amb poca experiència pot ser temerari tant per els propis usuaris com per tots al que estan al voltant, especialment si no es porten lligades amb el “leash” (cordó que lliga la taula al peu de qui la utilitza) i amb les onades les taules van per tot arreu sense cap control.

Fa un parell d’anys un soci va tenir un accident greu amb una taula que li va donar un cop molt fort al cap per la força d’una onada. Les taules son molt perilloses per el pes i dimensió que tenen, i el seu control és responsabilitat de l’usuari que la estigui fent servir. Lligada amb un leash, el radi de perill d’una taula és limitat.

Dit això, les normes d’utilització estan penjades al club, i a la pàgina següent les desenvolupem una mica.

Si no cuidem entre tots el material del club, ens quedarem sense i en sortim tots perjudicats.

Gràcies per la col·laboració de tots. Restem a disposició a paddlesurf@maritimmontgat.cat per a qualsevol aclariment! 
 

<Fes "click" aquí per seguir llegint>