Pesca

Jaume Longas Pardo
Per què ens agrada pescar? 
Perquè necessitem sentir l’onada als nostres peus o a la proa de la nostra barca, sentir el vent amb olor de mar a la cara, i saber que el que fem, ho porta fent l’home des dels principis de la història. 
Com bé explica molt bé a la seva novel·la “El vell i el mar” en Ernest Hemingway, un altre pescador, pescar és un desafiament, un desafiament que ens ajuda a trobar-nos amb nosaltres mateixos. 
Necessitem paciència i astúcia, perquè els peixos en tenen molta. A vegades guanyem nosaltres i a vegades guanyen ells, no és una competició desigual, estem tots en la mateixa cadena i és aquesta cadena la que ens ha fet evolucionar i arribar a ser qui som. 
El vent, els esquitxos de l’aigua al rostre i el calor del sol o la frescor de la nit al cos ... Unes quantes hores en les que estem sols, encara que potser amb algun company al costat. Sols, cada u amb el seu peix, i tots envoltats pel mar.
Tornem a casa després, amb l’orgull de portar a taula el peix fresc que hem sabut atrapar, o amb la humilitat de qui sap que la sort no sempre està de cara.
Potser no hi hem tret res del mar, però segur que hi hem deixat el nostre mal humor, les nostres rancúnies, l’enuig que portàvem a sobre quan començàvem a posar els hams.
Vine amb nosaltres si saps pescar, i vine també si no en saps i vols viure l’experiència. Ens agradarà ajudar-te a descobrir-la i compartir-la amb nosaltres.

Jaume Longas, Vocal de la Secció de Pesca
pesca@maritimmontgat.cat